Microsoft 365

Microsoft 365 is de verzamelnaam van meerdere (cloud) diensten en produkten van Microsoft. Microsoft 365 bevat bijvoorbeeld het volledige Office pakket met de vertrouwde programma’s Word, Excel en Outlook, Office Online zodat je vanuit je webbrowser een Word document kunt bewerken of een Excelsheet kunt aanvullen en het pakket Microsoft Office Mobile dat je installeert op je tablet of telefoon.

Je persoonlijke documenten sla je op in OneDrive. De documenten die je wilt delen met collega’s sla je op in Sharepoint. Voor het mailverkeer gebruik je Exchange Online, de uitgebreide emailserver van Microsoft waarmee je je emailarchief, agenda en adresboek naadloos kunt synchroniseren met al je apparaten. Communiceren en vergaden met je collega’s doe je met Teams.

Met Microsoft 365 maak je jouw bedrijf tot een flexibele organisatie die goed inspeelt op de eisen van deze tijd en aan alle eisen voldoet. Microsoft 365 is eenvoudig te installeren, makkelijk te beheren en altijd voorzien van de meest recente softwareversies van de Microsoft-producten. Bovendien is het veilig.

Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden om jouw bedrijf naar een hoger niveau te brengen.

De belangrijkste Microsoft 365 diensten uitgelegd

Microsoft is sinds jaar en dag actief in de infrastructuur van e-mailservers. Sinds Microsoft Mail in 1991 werd gelanceerd, is e-mail van hun serverinfrastructuur. Tegenwoordig hebben veel organisaties de mail gehost op Exchange Online, een cloudgebaseerde mail dienst die wordt gehost door Microsoft.

Exchange Online is gebaseerd op dezelfde technologieën als de on-premises Exchange-servers. Er zijn hybride implementaties die nog steeds erg populair zijn. De hybride implementaties zijn vooral handig voor organisaties die hun e-mailmigraties graag gefaseerd uitvoeren.

OneDrive voor Bedrijven is een cloudopslagoplossing waarmee gebruikers informatie, zoals bestanden en persoonlijke gegevens, kunnen bewaren. Onedriver voor Bedrijven zorgt ervoor dat deze informatie kan worden gesynchroniseerd met de Cloud en op alle apparaten van een gebruiker, zoals Android, iOS, Windows-pc’s en mac computers

SharePoint bestaat al meer dan 20 jaar. SharePoint werdt voornamelijk gebruikt als documentbeheersysteem. Het is tegenwoordig 1 van de belangrijkste onderdelen van Microsoft 365. Sharepoint Online wordt vooral gebruikt als centraal document opslag waarin je samen met je collega’s aan dezelfde documenten kunt werken, maar het kan ook worden gebruikt om naar buiten toe te communiceren middels Sharepoint Sites. Daarnaast maakt Microsoft Teams gebruik van Sharepoint Online zodat je via Teams makkelijk documenten kun delen.

Microsoft Teams is voornamelijk gebaseerd op drie andere diensten voor de samenwerkingsaspecten, dit zijn Exchange Online voor berichtopslag, SharePoint Online voor kanaal- en teamopslag en OneDrive for Bedrijven voor het delen van bestanden met een andere personen.

Met Microsoft Teams is het mogelijk om realtime te communiceren met je collega’s middels chat en (video)bellen. Je kunt ermee vergaderen en documenten delen. In deze tijd waarin thuiswerken steeds vaker voorkomt, is Microsoft Teams van grote meerwaarde.

Geinteresseerd? Neem contact met ons op!

Bedankt, uw bericht is verstuurd.
Uw bericht is niet verstuurd. Probeer het later nog eens.